Informatiebeveiliging

image description

Door de toenemende cybercriminaliteit is het óók noodzakelijk om effectieve security-controls – organisatiebreed – te implementeren. Klinkt als een complex en tijdrovend traject. Is het ook. Daarom maakt de Conformatix Compliance Navigator het behalen, continueren of implementeren van informatiebeveiliging (ISO 27001) wél succesvol.

Risicoanalyse 

De Conformatix Compliance Navigator ondersteunt de organisatie in de uitvoering van een risicoanalyse. Na afronding worden de risicoanalyses opgenomen in een overzicht. Zo krijg je inzicht in welke risico’s jouw organisatie loopt als deze niet (volledig) voldoet aan wet- en regelgeving, ISO-normen, zoals ISO 27001, en branchenormen, zoals NEN 7510. 

Risico’s in kaart brengen

De Conformatix Compliance Navigator genereert op basis van de uitgevoerde risicoanalyse automatisch een behandelplan waarin alle risico’s zijn opgenomen. Mét focus binnen de risico’s. Door aan de risico’s een risicoscore mee te geven, geef je eenvoudig gemakkelijk prioriteit aan risico’s die voor jouw organisatie het meest van belang zijn. Dat zorgt voor overzicht. Jouw taak? Een (risico-)eigenaar toewijzen aan het te behandelen risico. 

Risico’s toewijzen aan een risico-eigenaar

Het kan soms lastig zijn om overzicht te houden in de compliance en taken binnen een organisatie. Vooral als er met een (groot) team wordt samengewerkt. Met de Conformatix Compliance Navigator kun je een risico toewijzen aan een risico-eigenaar. Conformatix geeft zoveel mogelijk informatie aan de risico-eigenaar: mogelijk betrokken collega’s, de gebeurtenis waar het risico bij hoort, de categorieën én op welke wet- en regelgeving of welk normelement het risico betrekking heeft. 

  • Privacy beleid(Vereist)